Aktiva i föreningen

Här är några av oss som jobbar aktivt och helt idéellt:

 


 
Birgit Stenberg, pensionär. 

organiserar och planerar för resor och familjer. Bor på vackra Sollerön i Dalarna. Jagar ständigt pengar för att kunna stötta familjerna .


 

Siv-Ann Jonasson, pensionär.

Följer ofta med på resor dit ner, är bollplank, bärare och support i alla lägen. Bor i Kiruna.

Valeria och Radu Ieseanu samt Petru Dogosher, borgmästare

är viktiga personer vid våra besök därnere. Radu Ieseanu lånar ut sin bil, Valeria översätter svåra samtal, tröstar barn och föräldrar och håller kontakten med dem när vi åkt hem.

Valeria har ett chefsjobb på UNDP, en underavdelning till UNICEF i Moldavien. Hennes man Radu är kunnig vinkännare (sommelier) och jobbar på ett vinföretag i Chisinau.

Petru Dogocher är borgmästare i byn Vatici. Mycket populär i byn har moderna idéer hur man bygger demokrati. Han hör

till det nya Moldavien som håller på att växa fram.

 

 

Petru Dogosher, borgmästare, Valeria Ieseanu och hennes man Radu samt Jelena Turcan, som också är till stor hjälp vid våra besök.

 

 

 


Föreningens senaste tillskott till det aktiva arbetet. Har följt med på de 3 senaste resorna och fungerat som assistent, packåsna åt Birgit och reseledare

 Marja-Lisa Utter, vårdbiträde

Föreningens senaste tillskott till det aktiva arbetet. Har följt med på de tre senaste resorna och fungerat som assistent, packåsna åt Birgit och reseledare

 Anders Stenberg, egen företagare

En av föreningens största bidragare. Betalar in månadsvis och är alltid redo att pyttsa in extra pengar när någon är på plats i Moldavien och pengarna inte riktigt räcker. Finansierar även en hel del av hjälpresorna ner för föreningens medlemmar.